Γαύρος ξιδάτος

Κοινοποίηση:

image
0.00
Βασισμένη σε 0 Κριτικές

5

0.00%

4

0.00%

3

0.00%

2

0.00%

1

0.00%
Κοινοποίηση Γαύρος ξιδάτος

Σχετικά για Γαύρος ξιδάτος

Πλένουµε τον γαύρο και τον καθαρίζουµε αφαιρώντας τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον αλατίζουµε και τον βάζουµε σε ένα µπολ. Ρίχνουµε το ξίδι, σκεπάζουµε µε ένα πιάτο και τον αφήνουµε για 4 ώρες. Τον στραγγίζουµε από το ξίδι και τον ανοίγουµε µε ένα µαχαιράκι στα δύο και αφαιρούµε το µεσαίο κόκαλο. Ρίχνουµε τα φιλέτα γαύρου ξανά στο ξίδι και τα αφήνουµε εκεί για άλλες 2 ώρες µέχρι να ασπρίσουν. Τα τραβάµε από το ξίδι και τα βάζουµε σε ένα γυάλινο βάζο. Τα σκεπάζουµε µε το ελαιόλαδο και τα φυλάµε σε δροσερό µέρος ή στο ψυγείο. Διατηρούνται 5-6 µήνες.

Ετικέτες (Tags)
θαλασσινά , Ψάρια , Γαύρος , Κρητικές συνταγές
Περισσότερες πληροφορίες
Υλικά :
Ελαιόλαδο : 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
Ψάρι -Γαύρος : 1 κιλό γαύρο
Ξίδι : 2 φλιτζάνια ξίδι από κρασί
Αλάτι : 1 κουταλιά της σούπας αλάτι ψιλό

Χρειάζεται να κάνεις Είσοδος πριν υποβάλεις την κριτική σου.

Δεν υπάρχει ακόμη κριτική